Kinder- en Jeugdjury

Een leesjury voor kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar.

Als jurylid lees je 8 boeken die je mag beoordelen. Op de blog van KJV Destelbergen kan je je mening over de boeken neerschrijven en reageren op de berichtjes van andere lezers. We ontmoeten elkaar ook 3 keer per jaar in de bib!

Stemmen?

Als je alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, mag je stemmen. Op het stemformulier noteer je je top 8. Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. 

Begin mei worden de winnaars bekendgemaakt en sluiten we het leesjaar feestelijk af (en misschien ontmoeten we wel één van de genomineerde auteurs of illustratoren).

Welke boeken moet ik lezen?

De lijst van de boeken voor jouw leeftijdsgroep vind je bovenaan op de pagina. De boeken kun je in de bibliotheek ontlenen. Vraag ernaar aan de balie. 

Dyslexie? 

Word (gratis) lid van de luisterpuntbibliotheek en stream je kjv-luisterboek (te beluisteren via de anderslezen-app) of leen een Daisy-boek in de bib (=luisterboek op cd-rom). Meer info in de bib of op ikhaatlezen.

Nieuwsgierig?

Neem alvast een kijkje op de blog. Je vindt er alle praktische informatie over de KJV en je ziet ook hoe het er vorig jaar aan toe ging. 

KJV-facebookbanner

KJV-blog

Klik hier